Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 23.09.2021

WZC De Oever opent nieuwe ontspanningsruimte

In het woonzorgcentrum De Oever is donderdag een nieuwe ontspanningsruimte in gebruik genomen. Die kwam er op vraag van de bewoners en hun familie tijdens één van de recente bewonersvergaderingen. De ruimte kreeg de naam ‘De leute’ aangemeten en werd ingericht als bruine kroeg.

(klik op de foto om te vergroten)

In het woonzorgcentrum De Oever worden geregeld bewonersvergaderingen georganiseerd. Geïnteresseerde bewoners en hun familieleden kunnen die momenten aangrijpen om suggesties of voorstellen te doen om de werking te verbeteren. Tijdens één van de laatste bijeenkomsten kwam de vraag naar een extra ontspanningsruimte. De directie en medewerkers gingen aan de slag en bouwden op de gelijkvloers de voormalige personeelsruimte om tot bruine kroeg. Volledig ingericht met oud cafémeubilair en dartbord.
Het is de ideale uitvalsbasis voor de bewoners om te genieten van een potje darten, spelletje kaarten of gezellig onderonsje. De ontspanningsruimte kreeg de naam ‘De leute’ aangemeten. Die naam is gekozen uit de ingestuurde suggesties na een oproep in het huiskrantje ‘De Stroming’ en een rondvraag bij de bewoners en hun familie.