Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 16.01.2017

Werken nieuwe brandweerkazerne gestart!

Afgelopen zaterdag plaatste het gemeentebestuur symbolisch de eerste paal voor de nieuwe brandweerkazerne in de Ieperstraat in Staden. Dat gebeurde in aanwezigheid van de brandweerlieden van Staden, zonecommandant Donald Withouck, de architect en de bouwheer van het bouwproject. Hiermee kunnen de bouwwerken vanaf deze week effectief van start gaan. Oplevering is voorzien voor eind 2017/begin 2018.

EersteSteenBrandweerkazerne10De bouw van de nieuwe brandweerkazerne werd van bij de start van de legislatuur voorzien door het huidige gemeentebestuur om tegemoet te komen aan de noodzaak voor een degelijke huisvesting van de brandweerhelden van brandweerpost Staden. Het is enorm belangrijk voor de dienstverlening naar de inwoners van Staden en de directe omgeving toe dat zij beschikken over het recentste materiaal opdat zij op een nog professionelere manier hulp kunnen bieden waar nodig.

Het totale investeringsbudget (aankoop van de bouwgrond en de effectieve bouw zelf) voor de nieuwe brandweerkazerne is geraamd op 1,6 miljoen euro. De ingebruikname ervan is voorzien voor eind dit jaar of begin volgend jaar. Namens het voltallige gemeentebestuur wens ik alvast alle betrokkenen, waaronder architect Karen Willemyns, stedenbouwkundig ambtenaar Wouter Tyberghien, de mensen van de technieken en stabiliteit, hoofdaannemer Vulsteke en de onderaannemers, veel succes bij de verdere bouwwerken.

Brandweerman/vrouw gezocht!

Tot slot nog een belangrijke oproep! Afgelopen weekend kwam in het nieuws (De Standaard en Het Nieuwsblad) dat steeds meer brandweerkorpsen in ons land te kampen hebben met een gebrek aan vrijwilligers. Vooral West-Vlaamse brandweerzones zijn continue op zoek naar versterking. In onze provincie alleen al zijn ongeveer 250 brandweervrijwilligers extra gezocht. Spreekt het jou aan? Informeer je dan zeker even via http://www.ikwordbrandweer.be en wie weet  kan jij binnenkort jouw intrek nemen in de gloenieuwe Stadense brandweerkazerne!

EersteSteenBrandweerkazerne11 EersteSteenBrandweerkazerne6 EersteSteenBrandweerkazerne3 EersteSteenBrandweerkazerne8