Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 29.01.2021

Vzw De Huisjes neemt intrek in Ieperstraat 103

De zoektocht naar een nieuwe uitbater voor het pand in de Ieperstraat 103 is afgerond. Binnenkort richt vzw De Huisjes er kinderopvang in met professionele zorg en begeleiding voor kinderen van 0 tot 3,5 jaar. Zo zetten ze samen met het gemeentebestuur een belangrijke stap in de verdere uitbouw van het aantal opvangplaatsen voor baby’s en peuters in Staden.

Op zoek naar extra opvangplaatsen

Bij de start van het nieuwe schooljaar verhuisde de buitenschoolse kinderopvang De Paddestoel naar de gebouwen van Vrije Basisschool De Brug! in de Bruggestraat. Het vrijgekomen pand in de Ieperstraat kwam leeg te staan. Het leende zich perfect voor de uitbating van een kinderopvang. Ideaal om de voortdurende vraag naar opvangplaatsen voor baby’s en peuters in Staden op te vangen. Het gemeentebestuur deed een marktbevraging en ging op zoek naar een mogelijke uitbater.

Van marktbevraging tot concessieovereenkomst

In haar zoektocht ging ze niet over één nacht ijs. Er werd een partner gezocht met ervaring en een duidelijke toekomstvisie. Een selectiecommissie – bestaande uit een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur, de welzijnsraad en onafhankelijk advieskantoor Rasschaert Advocaten – beoordeelde de ingediende voorstellen. De jury schoof uiteindelijk vzw De Huisjes, die op vandaag al groepsopvangen in Koekelare en Handzame uitbaat, naar voor als beste kandidaat. Een voorstel van concessieovereenkomst werd uitgewerkt en goedgekeurd op de gemeenteraad van 28 januari.

’t Ooievaarsnest, meer dan enkel opvang

(klik op de foto om te vergroten)

Vzw De Huisjes kiest heel bewust om als kinderopvang omringd te zijn en gecoördineerd te worden door professionelen en specialisten op diverse welzijnsdomeinen, van kinderen tot gezinnen, van psychologie tot relaxatie. Dat maakt van hen een belangrijke partner bij de uitbouw van het aanbod en de dienstverlening naar de Stadense gezinnen. Vzw De Huisjes gaf zich dan ook bereid om samen te werken met de gemeentelijke dienstverlening en mee werk te maken van een sterke toekomstvisie voor de site Sint-Jan, op de hoek van de Ieperstraat en de Hospitaalstraat. Diezelfde site vormde de inspiratie voor de naam van de kinderopvang nl. ’t Ooievaarsnest, een plaats waar kwaliteit, gezelligheid, geborgenheid en vooral veiligheid voor de jongste inwoners centraal komt te staan.

Ouders die nog een opvangplaatsje zoeken voor hun kind, kunnen een plaatsje reserveren via info@dehuisjes.be of 0484 54 02 29.