Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 26.09.2014

Van burgemeester naar burgervader

Wat vliegt de tijd! Ondertussen is het nieuwe gemeentebestuur al anderhalf jaar vorm aan het geven aan ons Staden. Het is voor mij als burgemeester een constante evenwichtsoefening om de bestuursploeg te sturen en vooruit te helpen.

Ondertussen is die bestuursploeg een geoliede machine. Dat begint ook echt zijn vruchten af te werpen, denk maar aan succesverhalen zoals de vernieuwde kinderopvang, de wekelijkse markt en de autoluwe zondag in Oostnieuwkerke, de Tourpassage in Westrozebeke en de verkeesveiligheidscampagne ‘Zo ga ik veilig naar school’ in groot Staden.

Heel wat projecten, zoals de nieuwe brandweerkazerne, het logo en het dienstverleningsconcept, staan in de startblokken. Staden is een warme gemeente, waar het leuk wonen is en als ploeg blijven we daar in investeren. Jullie inbreng daarbij is cruciaal.

Tot slot wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen. Mijn aanpak als burgemeester heeft jullie duidelijk overtuigd om mij bij de laatste verkiezingen te steunen. Binnen onze gemeente alleen al behaalde ik 1590 voorkeurstemmen, een forse stijging. Het deed me enorm deugd en bezorgt me nog dagelijks een warm gevoel en de nodige drive om er elke dag vol voor te gaan.

Heel wat mensen noemen me niet langer burgemeester, maar burgervader. Daarom teken ik graag met,

Jullie burgervader,
Francesco Vanderjeugd