Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 17.06.2016

Twee jaar na de eedaflegging als parlementslid

Twee jaar geleden, op 17 juni 2014, legde ik de eed af in het Vlaams Parlement. Wat vliegt de tijd snel; het lijkt allemaal alsof het nog gisteren was. Intussen voel ik me niet langer het “groentje” van het parlement, maar weet ik mijn ellebogen te gebruiken wanneer nodig en hete hangijzers op de politieke agenda te brengen die anders het daglicht niet zouden zien.

De politiek laat zich jammer genoeg nog te veel verleiden door “wat relevant is voor de media”, maar daar wil ik me bewust tegen afzetten. Niet de media hoort de politieke agenda te bepalen, maar politici moeten zich laten leiden door de burgers. Het enige wat mag verslijten aan een politicus zijn de schoenzolen die hij draagt, door zo vaak onder de mensen te zijn. Daarom laat ik me in mijn parlementair werk vooral inspireren door wat ik op het werkveld zie.

Het is mijn belofte aan al mijn kiezers en aan elke Vlaming dat ik me dag in dag uit zal blijven inzetten om hen te vertegenwoordigen in het parlement. Nogmaals mijn oprechte dank voor deze kans en ieders vertrouwen.

Ik neem jullie graag mee langs twee voor mij heel unieke ervaringen; enerzijds is er een sfeerreportage van Ter Zake in de aanloop naar de eedaflegging en anderzijds mijn eerste interview met Villa Politica-journaliste Linda De Win:

– Ter Zake: http://deredactie.be/…/videozone/programmas/terzake/2.33949… 
– Villa Politica: https://www.youtube.com/watch?v=dz0joFI7BX0

Eedaflegging 2