Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 01.03.2019

Toespraak Vlaamse bedrijfspluimvee- en konijnenhouders

Deze avond, vrijdag 1 maart, ben ik te gast op de vergadering waar het jaarverslag van de Vlaamse bedrijfspluimvee- en konijnenhouders wordt voorgesteld.

Ik zal er het in mijn toespraak vooral hebben over het dierenwelzijn en de standpunten van minister Weyts, de verschillende inbraken in stallen, de vele inspanningen die geleverd worden binnen het kader van het EU Level Playing Field.
We mogen echter ook de vele investeringen/financiƫle investeringen die in het verleden werden gedaan niet teniet doen, ook daar moeten we verder aandacht aan schenken. Tot slot zal ik het ook hebben over de antibioticareductie die zowel voor dier als mens alleen maar positieve gevolgen heeft.
Ik kijk er al vast naar uit om deze gepassioneerde mensen toe te spreken. Na het officiƫle gedeelte is het tijd voor ontspanning en volgt het pluimveebal.