Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 22.03.2019

Toeristische kaart gidst je door Staden

Landelijk en recreatief, zo kunnen we onze gemeente wel omschrijven. Steeds meer bezoekers vinden dan ook de weg naar onze gemeente. Om deze gasten wegwijs te maken in Staden werden alle toeristische troeven op een kaart geplaatst.

kaart2Fietsen, lopen, wandelen… er is voor elk wat wils in onze gemeente. Wie graag over vlakke wegen fietst of loopt komt aan zijn trekken, maar ook wie graag de ‘bergen’ intrekt wordt op zijn wenken bediend met de heuvelrug en Stadenberg.
Op de gloednieuwe toeristische kaart staan drie nieuwe wandelroutes en een fietsroute. Voor de wandelaars keuze uit tochten van 8,5 kilometer, 8,9 kilometer of 10 kilometer die je doorheen Staden brengen. De fietsers krijgen een tocht van 47 kilometer voor de kiezen.
Deze (ver)nieuwe routes werden gebundeld op een handige kaart, waarop ook andere aantrekkelijke plaatsen uit Staden vermeld staan. Voorbeelden zijn speelbossen en historische monumenten.
De kaart kan gratis afgehaald worden in AC/DC, Ieperstraat 109, tijdens de openingsuren. Wie vragen heeft hieromtrent kan terecht bij de dienst ‘vrije tijd’ van de gemeente via email: vrijetijd@staden.be of telefonisch 051/70.82.04

(klik op de foto om te vergroten)