Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 22.09.2023

Strapdag aan gemeenteschool OKIDO in Westrozebeke

Op vrijdag 22 september 2023 was het Strapdag, de jaarlijkse autoluwe schooldag die aandacht vraagt voor een aangename, veilige schoolomgeving. Een actie die het gemeentebestuur Staden ondersteunde met het uitdelen van 700 fluohoezen en 400 fluohesjes, één per schoolkind in de gemeente. Zo wil het gemeentebestuur, met de donkere dagen in het verschiet, verder inzetten op veilig fietsen en wandelen naar school.

(klik op het beeld om te vergroten)

De Strapdag is een jaarlijks terugkerende actie die leerlingen en hun ouders oproept om de auto links te laten liggen en te kiezen voor de fiets of te voet. Het opzet: een aangename en veilige schoolomgeving voor de leerlingen. Strappen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid en komt de luchtkwaliteit ten goede.
Het is belangrijk dat onze schoolgaande jeugd dat op een veilige manier kan doen. Daarom lanceert het gemeentebestuur Staden jaarlijks verschillende acties rond verkeersveiligheid bij de start van het schooljaar. Op 1 september vatte het college van burgemeester en schepenen bijvoorbeeld plaats aan de oversteekplaatsen in de schoolomgeving verkleed als zebra. Zo wil het gemeentebestuur Staden bestuurders er attent op maken dat ze in de buurt komen van een school en hun snelheid moeten matigen.

‘Ik ben graag gezien’

(klik op het beeld om te vergroten)

Ook op de Strapdag pakt het gemeentebestuur uit met een actie. Op de Strapdag delen we fluohoezen uit om over de rugzak te trekken. Elk schoolkind van het lager onderwijs krijgt één. De kleuter en peuters krijgen dan weer een fluohesje met het opschrift ‘Ik ben graag gezien’. In totaal deelt het gemeentebestuur Staden 1.100 fluohoezen en -hesjes uit. Met deze actie wil het gemeentebestuur de zichtbaarheid van haar jongste inwoners vergroten. Zeker met de donkere winterdagen in aantocht is dit een belangrijke actie. Met een fluohesje en -hoes ben je vanop 150 meter al zichtbaar voor bestuurders. Zo merken ze je tijdig op en kunnen ze hun rijstijl aanpassen.