Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 03.08.2023

Startvergadering met B-ILD Architects

Het gemeentebestuur Staden en het architectenbureau B-ILD Architects BV hernemen het bouwdossier van het
‘nieuw Ontmoetingscentrum en het Jeugdhuis Oostnieuwkerke’. De zaal, waar tal van plaatselijke verenigingen onderdak vinden, wordt afgebroken en maakt plaats voor een gloednieuw project. Het nieuwe Ontmoetingscentrum zal in 2024 klaar zijn. Ook het jeugdhuis krijgt er een onderkomen.

We hernemen het bouwdossier van het ‘nieuw Ontmoetingscentrum en het Jeugdhuis Oostnieuwkerke’.

(foto B-ILD Architects)

Ik blijf erbij dat we vorig jaar de juiste keuze hebben gemaakt om het dossier on hold te zetten… Financieel zaten we op dat moment met onze aanbesteding net in een onmogelijk correct in te schatten periode. Als gemeentebestuur hebben we een verplichting om verantwoord met gemeenschapsgeld om te gaan. Dat is wat we deden en wat we ook in de toekomst verder zullen doen. Bouwen aan de toekomst van onze gemeente kost geld, daarom moeten we onze publieke middelen correct inzetten. Momenteel voorzien we een bouwbudget van €4mio. Start van de werken wordt momenteel voorzien rond april 2024.

Onze diensten vrijetijd@staden.be kunnen verenigingen verder helpen zoeken naar een geschikte locatie voor een event tijdens de daaropvolgende twee jaar.

(foto B-ILD Architects)