Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 10.10.2014

Start renovatie zwembad Moorslede

Na bijna 2 jaar voorbereiding kon deze morgen het officiële startschot gegeven worden aan de renovatiewerken van het zwembad in Moorslede. De burgemeester van Moorslede (Ward Vergote), mocht als kraanman van dienst met de kraan de oude ingang symbolisch afbreken.

Meteen wordt ook duidelijk hoe intergemeentelijk samenwerken kan lonen. Kleine gemeenten zoals Moorslede en Staden zwemmen jammer genoeg niet in het geld en moeten goed uitkijken hoe ze met hun middelen het hoofd boven water kunnen houden. Een samenwerking als deze is een voorbeeld in de regio en ver daarbuiten en kan bovendien een echt alternatief bieden aan het befaamde fusiemonster.

De werken dienen in het najaar 2015 opgeleverd te worden zodat de schoolgaande jeugd en alle inwoners van Staden, Moorslede, Zonnebeke en Langemark-Poelkappelle opnieuw kunnen genieten van een duik in het vernieuwde zwembad van Moorslede.

Vroeger ging ik elke vrijdagavond met mijn moeder gaan zwemmen in Moorslede, wie had ooit gedacht dat ik vandaag getuige zou mogen zijn van de start van deze werken. Of hoe het leven ongelooflijke wendingen kan aannemen.

 

Bekijk hier de reportage van WTV:
http://www.focus-wtv.be/video/renovatie-zwembad-moorslede-van-start