Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 16.12.2021

Stadense bibliotheek met zelfuitleenbalies

De Stadense bibliotheek krijgt twee zelfuitleenbalies aangemeten. Ze maken het bezoekers mogelijk om voortaan zelf materialen te ontlenen, verlengen of in te leveren. Zo komt er ruimte vrij bij de bibliotheekmedewerkers om bezoekers te helpen in hun zoektocht naar een antwoord op allerhande vragen.

In de Stadens bibliotheek kan je voortaan terecht aan twee zelfuitleenbalies om beroep te doen op de dienstverlening. De opstelling bestaat uit een instructiescherm, scanner, ticketprinter, betaalautomaat, kaartlezer en pasjesscanner. Daar kunnen bezoekers alle handelingen uitvoeren die nodig zijn om zelf materialen te ontlenen, verlengen of in te leveren. Je kan de zelfuitleenbalie het best vergelijken met een zelfscankassa in de supermarkt. We kozen ervoor om twee zelfuitleenbalies te installeren, goed voor een investering van ongeveer 30.000 euro.

Bibliotheekmedewerkers blijven paraat

De komst van de zelfuitleenbalies betekent natuurlijk geen afscheid van de bibliotheek-medewerkers. Ze staan paraat om te assisteren bij technische vragen, nieuwe leners in te schrijven en vooral om onze bezoekers op weg te helpen bij alle inhoudelijke vragen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om buiten de openingsuren boeken in te leveren. De komst van de zelfuitleenbalies is wel een eerste stap in die richting.

(klik op het beeld om te vergroten)