Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 22.06.2015

Staden neemt afscheid van gemeentescretaris Johan Debaene

Na 30 jaren dienst in onze gemeente nam Johan Debaene vrijdag in het bijzijn van zijn familie, het gemeentebestuur,  de raadsleden, het schepencollege, talloze collega’s en ex-collega’s afscheid van zijn functie als gemeentesecretaris van Staden. De woorden van lof kwamen gisteren van alle kanten en met mijn hand op het hart dank ik hem dan ook namens Staden voor alles wat hij voor onze gemeente gedaan heeft.

Johan is een echte Stadenaar, geboren en getogen, maar jammer genoeg later uitgeweken naar Roeselare. Toch bleef hij altijd verknocht aan onze gemeente en haar inwoners. Hij wist als geen ander wat de inwoners verwachten en gaf altijd zijn ongezouten mening. Eerlijk, rechtuit en oprecht, maar ook zonder zijn mening op te dringen.

Velen die gisteren aanwezig waren, zagen hem niet alleen als een man met veel ervaring, wijsheid en goede raad, maar ook vaak als de juiste man op de juiste plaats. Hij was sociaal bijzonder vaardig, een luisterend oor voor personeel, bestuursleden, raadsleden en nog niet in het minst voor mij als burgemeester.

Ereburger

Daniël Termont, burgervader van de grootstad Gent, zei me ooit: “De gemeentesecretaris is de belangrijkste persoon in een gemeente.” Dat kan ik enkel beamen.  Johan is altijd een voortrekker geweest als het erop aan kwam om onze gemeente op de kaart te zetten. Namens het gemeentebestuur en volledig Staden wil ik hem dan ook bedanken voor alles wat hij voor onze gemeente gedaan heeft. De gemeenteraad zal hem dan ook binnenkort voordragen als ereburger van Staden.

– Foto’s JCR –

johan33  johan01  johan06 johan13 johan15  johan30