Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 10.02.2015

Staden blijft aantrekkelijke gemeente

De winter zit er bijna op en tegen alle verwachtingen in bleven we gespaard van een grote stroomonderbreking, al zaten we vorige week wel 40 minuten zonder stroom in grote delen van Staden. 40 minuten is nog te doen, hopelijk kon iedereen het wat gezellig maken en was de stroomonderbreking enkel maar goed voor onze inwonersaantallen omhoog te brengen šŸ˜‰

Wat dat laatste betreft kan ik jullie melden dat de bevolking in onze gemeente voor het tweede jaar op rij aangroeide. Zo zijn er in 2014 in totaal 115 boorlingen en 625 nieuwkomers ingeschreven in onze gemeente. Daar stonden 106 overlijdens tegenover en het feit dat 507 inwoners uitweken naar een andere gemeente. In totaal groeide onze bevolking in 2014 dus aan met 127 inwoners tot een totaal van 11.192.

We kiezen er allemaal voor om in een aangename omgeving te wonen, waar we ons thuis voelen, waar kinderen veilig zijn en een dynamische sfeer hangt. In dat opzicht is het een compliment voor een gemeente en haar gemeentebestuur als het bevolkingsaantal toeneemt. Ook het aangename multiculturele karakter van onze gemeenteĀ mag gerust onderstreept worden: er wonen momenteel 262 niet-Belgen, die afkomstig zijn uit 28 verschillende landen, in Staden.