Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 08.06.2023

Seniorenraad sponsort zitbanken

In Staden kunnen lokale verenigingen en inwoners zitbanken sponsoren. In ruil draagt de zitbank een naamplaat met een persoonlijk opschrift. Een aanbod waar de Stadense seniorenraad nu als eerste op inging.
Ze zorgden zo voor drie nieuwe zitbanken in de gemeente, één per deelgemeente.

(klik op het beeld om te vergroten)

In Duitsland en Engeland is het sponsoren van zitbanken al ingeburgerd. Vaak gebeurt het er om de naam van een overleden dierbare te vereeuwigen. Naar dat voorbeeld keurden we als gemeentebestuur in 2021 een sponsorreglement goed. Voortaan kunnen lokale verenigingen en inwoners nu ook Stadense zitbanken sponsoren. Voor 250 euro kan je je naam verbinden aan een bestaande bank. Wie 500 euro neertelt, mikt op een nieuw exemplaar. Aan de zitbank komt een naamplaat met een opschrift naar keuze: een naam, logo, tekst …


Seniorenraad vroeg drie zitbanken aan
De eerste drie gesponsorde zitbanken zijn nu een feit. In de Koninklijke Wijk in Staden, op het speelplein Brabandstraat in Oostnieuwkerke en aan het geboortebos in Westrozebeke komen nieuwe zitbanken. En die zijn allemaal van dezelfde aanvrager: de Stadense seniorenraad. De seniorenraad is een samenwerking van alle Stadense seniorenverenigingen die proberen het welzijn van alle senioren te bevorderen. Ze bundelden de krachten om extra zitbanken te plaatsen in de gemeente. Het is de ideale stop als je te voet of met de fiets op verkenning gaat door de gemeente. Niet alleen om op adem te komen of te genieten van het groen, maar ook om een babbeltje te slaan met buren of passanten. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Vraag ook een zitbank aan
Geïnteresseerden kunnen terecht op www.staden.be/zitbank om een zitbank te sponsoren. Je hoeft enkel het aanvraagformulier in te vullen. Iedere sponsoraanvraag wordt voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Na goedkeuring wordt het bedrag gefactureerd, het naamplaatje aangemaakt en aangebracht.