Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 18.12.2016

Ruim voor deadline: heropening centrum Staden

Sinds begin november is het weer mogelijk om zonder omleidingen in het centrum van Staden te passeren en onze handelaars op te zoeken. Na 15 maanden wegen- en rioleringswerken opende het gemeentebestuur gisterenmiddag vijf maanden vroeger dan verwacht plechtig het vernieuwde centrum van Staden.

heropening doortocht stadenIn augustus 2015 startten, in samenwerking met Aquafin, Infrax, Agentschap Wegen en Verkeer en studiebureau Snoeck & Partners, de wegen- en rioleringswerken tussen de Carninstraat en de Koemarkt. Met de realisatie van het volledige project, wenste het gemeentebestuur bij te dragen tot een beter leefmilieu en een betere doorstroming van het verkeer in het centrum van de deelgemeente. De werken, die uitgevoerd werden door aannemer RTS uit Zedelgem, werden enkele maanden voor de deadline afgerond waardoor het centrum gisteren vroegtijdig geopend kon worden.

Centrum Staden 2.0.

Door het gescheiden rioleringsstelsel dat voorzien werd, is het mogelijk om het afvalwater van de omwonenden te scheiden en deels ook te zuiveren in het waterzuiveringsstation in de Bruggestraat. Omdat de wegen toch open gegooid werden, besliste het gemeentebestuur om meteen enkele noodzakelijke aanpassingen door te voeren in het straatbeeld.

Het volledige tracé werd in een nieuw kleedje gestoken met vernieuwde voetpaden, een vernieuwd wegdek, meer groen en een verhoogde verkeersveiligheid. Ter hoogte van het gemeentehuis werd de inrichting licht gewijzigd om de zichtbaarheid van de voetgangers te verhogen en waar mogelijk werden in het centrum ook bijkomende parkeerplaatsen ingericht opdat de bereikbaarheid voor bewoners en handelaars kon worden verhoogd.

Oprechte dank

Namens het gemeentebestuur wens ik alle betrokken partners te bedanken voor de realisatie van dit project en wens in het bijzonder de bewoners en ondernemers te bedanken voor hun geduld en begrip bij de uitvoering van de werken.

Meer info: ruimte@staden.be

fullsizerender img_3771 2 img_3770 img_3772 img_3773 img_3774 img_3775 img_3776