Nieuwsberichten

A worker keeps an eye on the cookie production line at the plant that makes all the Oreos for Canada in Montreal. (Ryan Remiorz/CP) Nieuws uit Brussel 07.06.2017

Oudere werknemers welkom in voedingsindustrie

Persbericht Open Vld

Het aandeel 55-plussers dat in de Belgische voedingssector werkt, is in zes jaar tijd met 45% gestegen. Dat blijkt uit een vraag van Francesco Vanderjeugd aan de Vlaamse minister van werk. “De voedingssector geeft het goede voorbeeld voor werkgevers om ook oudere werknemers een faire kans op de arbeidsmarkt te geven”, zegt Vanderjeugd.

De voedingssector groepeert alle bedrijven die voeding produceren, van vlees en chocolade tot bier en frisdrank. In België werken er meer dan 61.000 mensen in deze industrietak. In 2010 was 9,6% van de werknemers uit die sector 55 jaar of ouder. In 2016 steeg het aandeel 55-plussers tot 13,9%.

Volgens sectorfederatie Fevia stelt de voedingsindustrie veel ouderen tewerk omdat machines dat mogelijk maken. “Die maken het werk fysiek minder zwaar,” zegt Vanderjeugd. Bovendien werft de voedingssector ook veel oudere werknemers aan, omdat er steeds meer jobs zijn. “Dat komt door de snel groeiende export van Belgische voedingsproducten naar het buitenland,” zegt Vanderjeugd. Zo is de export naar de Verenigde Staten in vijf jaar tijd bijna verdubbeld.

Ook te lezen in de ‘Gazet van Antwerpen’ dd. 7 juni 2017:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170607_02914723/voedingssector-steeds-meer-op-zoek-naar-55-plussers?utm_source=twitter&utm_medium=dlvrit&utm_campaign=feed