Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 24.03.2020

Oproep voor sluiting kapsalons krijgt gehoor

Mijn oproep die ik vorige week lanceerde om over te gaan tot een verplicht sluiten van de kapperszaken krijgt gehoor. De verplichte sluiting is een feit.In het licht van de recente richtlijnen en verstrengde maatregelen, dewelke absoluut noodzakelijk zijn om deze crisis in te perken, diende ik vast te stellen dat de richtlijnen betreffende kapsalons volstrekt onverantwoord waren.

Voor kappers is het onmogelijk de regels inzake ‘social distancing’ te respecteren.
Nu ik de veiligheid van mijn klanten en team niet langer kan garanderen, nam ik reeds zelf de beslissing om mijn kapperszaak volledig te sluiten.
Deze beslissing geeft mij als zaakvoerder gemoedsrust.
De bestaande richtlijnen naartoe kappers voelden zeer vreemd aan, zowel voor mij als voor immens veel collega’s.
De afgelopen dagen werd ik overstelpt met noodkreten van kappers die deze keer zelf met de handen in het eigen haar zitten.
Er is veel onduidelijkheid en terecht weinig begrip voor deze richtlijnen.
Daarom pleitte ik al sinds begin vorige week bij Maggie De Block voor duidelijkheid. Nu wordt daar gevolg aan gegeven.
Mijn oproep was heel simpel: leg een volledige sluiting op aan alle kapsalons, ongeacht of het nu tijdens de week of het weekend is.
Ik treed hiermee het standpunt bij van de U.B.K. (Unie Belgische Kappers), die eveneens pleitten voor een volledige sluiting.
In dergelijke tijden is er duidelijkheid en rechtlijnigheid nodig en moet de veiligheid van eenieder kunnen worden gegarandeerd.
De federale regering nam nu de enige juiste beslissing in het kader van de gezondheid van iedereen.