Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 02.04.2015

Hervorming van het gemeentelijk onderwijs in Staden

Tijdens de gemeenteraad van vorige week donderdag stemde de meerderheid in de Stadense gemeenteraad voor een hervorming van het onderwijslandschap in onze gemeente. Het huidige gemeentelijk onderwijs in Staden wordt versterkt met een eerste, tweede en derde leerjaar die zal ondergebracht worden in de nieuwe brede school op de Stationssite.

Hervorming in twee fases

Het Stadense gemeentebestuur stelde tijdens de gemeenteraad van 26 maart haar plannen voor aan de raadsleden. De plannen om het onderwijsaanbod in Staden te hervormen bestaat uit twee verschillende luiken:

Luik 1:
Uitbreiding gemeentelijk onderwijs met een eerste, tweede en derde leerjaar vanaf september 2015.

Luik 2:
De bouw van een brede school op de Stationssite waar het gemeentelijk onderwijs in  zal ondergebracht worden, samen met onder andere de gemeentelijke kinderopvang en kunstacademie.

Met de introductie van de extra leerjaren spelen we in op de groeiende vraag naar neutraal lager onderwijs in onze gemeente en investeren we in onze missie om een zo kwalitatief mogelijk neutraal lager onderwijs, waar elk kind centraal staat, aan te bieden.

CD&V protesteert

Het is niet de eerste keer dat een progressieve aanpak van het gemeentebestuur op ongefundeerde kritiek uit CD&V-hoek stuit. Door een wij/zij-discours op te starten en de termen “schoolstrijd” en “concurrentiestrijd” te gebruiken, stuurt CD&V Staden aan op een ideologische discussie, terwijl het gemeentebestuur enkel de keuzevrijheid voor ouders wenst te vergroten. Als gemeentebestuur hopen we dan ook op een constructieve(re) houding van alle betrokken partners in het verhaal.

Infoavond

Op dinsdag 28 april 2015 (19u30) organiseren het gemeentebestuur en de gemeenteschool een infoavond over de plannen, waarop elke inwoner welkom is en vragen kan stellen over de plannen. De infoavond zal doorgaan in de gemeenteschool in de Ieperstraat. Op 30 mei is er ook de opendeurdag van de gemeenteschool in de Ieperstraat. De opendeurdag is te bezoeken tussen 9u30 en 11u30 en tussen 14u en 16u.