Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 21.11.2017

Ontdek & beleef Staden via één app

Vandaag lanceert het gemeentebestuur van Staden, in samenwerking met de Stadense LECO Plus-adviesraad, een applicatie voor smartphones waarin alle informatie gevonden kan worden over gemeentelijke diensten, Stadense handelaars en de verenigingen op ons grondgebied. Een broodje bestellen, een tafeltje reserveren in je favoriete brasserie of snel de openingsuren van je dichtstbijzijnde apotheek opzoeken. Voortaan doe je dit makkelijk en snel dankzij de handige Staden-app.

Gisteren werd de applicatie officieel voorgesteld aan de pers, vandaag gaat ze online. De Staden-app is het resultaat van een intensieve samenwerking met de adviesraad LECO Plus, dat instaat voor het bevorderen, promoten en ontwikkelen van de lokale economie in Staden. Als burgemeester wens ik dan ook een woordje van dank te richten aan LECO Plus om dit fantastische project mee mogelijk te maken.

Diverse toepassingen

  • Heb je een put gezien in het wegdek? Trek een foto en stuur ze door naar het gemeentebestuur via de applicatie.
  • Wil je weten welke activiteiten er dit weekend doorgaan in Staden? Bekijk het overzicht in de applicatie en download wat je wil in je eigen agenda.
  • Wens je te weten welke apotheek open is? Bekijk de openingsuren in de applicatie.
  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste gemeentelijke nieuws? Dat kan met de Staden-app.

De toepassingen zijn heel divers en zeer gebruiksvriendelijk. Tal van Stadense handelaren werken zelf mee aan de Stadense ‘klantenkaart’. Bij elke aankoop spaar je punten waarmee je kans maakt op kortingen of prijzen.

Steun lokale economie

Niet onbelangrijk: voortaan kan je dankzij de Staden-app nog bewuster shoppen bij ondernemers van eigen bodem. Daardoor stimuleer je rechtstreeks onze lokale economie. Ondernemingen, handelaars of verenigingen die zich nog niet geregistreerd hebben voor de Staden-app kunnen dat nog steeds via www.onzestadapp.be.

Gratis downloaden

De Staden-app is volledig gratis en kan vanaf vandaag gratis gedownload worden in de App Store of via Google Play.

Meer info: communicatie@staden.be.

staden app