Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 27.09.2021

Mooimakers krijgen bedanking tijdens week van de duurzame gemeente

Het gemeentebestuur Staden bedankte haar Mooimakers met een hapje en een drankje. Meer dan 70 inwoners en organisaties maakten het voorbije jaar mee werk van de strijd tegen zwerfvuil. En dat wou het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dat gebeurde symbolisch tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, waar ook Staden actief aan meewerkt.

Eén jaar na het duurzaamheidscharter 25 september 2021, exact één jaar terug, ondertekende gemeente Staden een duurzaamheidscharter. Met 10 speerpunten wil het gemeentebestuur het (leef)milieu een handje helpen. Van de aanplant van 11.000 bomen tot mobiele camera’s in de strijd tegen zwerfvuil, het duurzaamheidscharter vormt de kapstok voor het beleid van de komende jaren. Elk initiatief dat bijdraagt tot het behalen van die doelstelling, ondersteunen we. Ook Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort.

(klik op de foto om te vergroten)

De echte duurzame helden zijn Mooimakers
Van 18 tot 25 september viert de gemeente de zesde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties die een antwoord geven op de wereldwijde uitdagingen van vandaag en morgen. Daarom organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) voor de vierde maal op rij de Week van de Duurzame Gemeente. Tijdens die campagneweek hijsen 117 gemeenten de SDG-vlag, waaronder ook Staden. Ze grijpt dat moment aan om haar lokale duurzame helden, de Mooimakers, in de bloemetjes te zetten. Die Mooimakers zijn vrijwillige inwoners, bedrijven, verenigingen en scholen die de handen uit de mouwen willen steken om een stukje Staden proper te houden.

Mooimakers gezocht
Ondertussen zijn al meer dan 70 Stadense inwoners en organisaties geregistreerd als Mooimaker. Het werk van die mensen is fenomenaal. Als gemeente zijn we trots op dat aantal. Maar het mogen er natuurlijk altijd meer zijn. Alle beetjes helpen! We blijven dus voortdurend op zoek naar nieuwe Mooimakers. Wie bereid is mee de handen uit de mouwen te steken om zijn buurt proper te houden, kan zich aanmelden op www.mooimakers.be .