Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 27.09.2019

Mogelijks vroegtijdig einde pendelbus

Sedert april kan je als inwoner van Staden een beroep doen op de gratis ‘pendelbus 8840’ om je vlot te verplaatsen tussen de verschillende deelgemeenten. Na bijna een halfjaar stellen we echter vast dat er weinig gebruik wordt gemaakt van deze dienst. Indien er in oktober nog steeds een beperkte bezetting is, wordt dit proefproject vroegtijdig stopgezet.

Met de ‘pendelbus 8840’ is het de bedoeling om de verbondenheid tussen deelgemeenten Staden, Westrozebeke en Oostnieuwkerke te stimuleren. De bus zorgt dat je vlot naar belangrijke stopplaatsen in de gemeente wordt gebracht, van de wekelijkse markt tot het woonzorgcentrum De Oever.
Ondanks de vele inspanningen op communicatievlak én het uitbreiden van het aantal rijdagen blijft de bezetting van de pendelbus echter heel beperkt. Bij te weinig interesse in oktober wordt dit proefproject vroegtijdig stopgezet vanaf 1 november. Een scenario die we betreuren. Samen met de vrijwillige chauffeurs geraakt het gemeentebestuur als initiatiefnemer gedemotiveerd om tijd en moeite te investeren in een dienstverlening die vandaag niet de vooropgestelde doelstelling haalt. We wensen de chauffeurs wel te bedanken voor hun blijvende inzet gedurende de voorbije maanden. Zonder hen was dit proefproject niet mogelijk. De pendelbus rijdt dus zeker tot eind oktober. De actuele dienstregeling en route van de pendelbus vind je via www.staden.be/pendelbus