Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 18.05.2021

Minister Lydia Peeters onthult Tom en Lily

De oversteekplaats op het kruispunt de Vijfwegen kreeg twee levensgrote beelden aangemeten. Tom en Lily heten ze. De kindvriendelijke poppen manen bestuurders aan om alert te blijven in de schoolomgeving. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters zakte af naar Staden om samen met het gemeentebestuur de beelden te onthullen. 

Mobiliteitsdossiers op de agenda

Tijdens haar werkbezoek in de regio maakte Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters graag tijd vrij om even te stoppen in Staden. Op de agenda: een aantal mobiliteitsdossiers. In overleg met de minister gingen we dieper in op een aantal lopende vraagstukken rond verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de dorpskernen van onze gemeente. Na het overleg trok de delegatie met de fiets richting het heraangelegde kruispunt in de schoolomgeving op de Vijfwegen.

Verkeersveiligheid troef op de Vijfwegen

Het kruispunt op het gehucht de Vijfwegen kreeg recent een grondige opknapbeurt. Niet alleen de rijweg werd aangepakt, maar ook de verkeersveiligheid voor de stappers en trappers werd verbeterd. Goed voor een investering van 170.000 euro, waarvan 25.000 euro subsidie van de Vlaamse Overheid. “Als Vlaams minister van Mobiliteit is verkeersveiligheid voor mij een topprioriteit. Ik heb daarbij bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. Met de heraanleg van dit kruispunt in Staden werken we samen met het lokale bestuur een gevaarlijke verkeerssituatie, vooral voor de schoolgaande jeugd, weg. Kinderen moeten zich op een veilige manier naar school kunnen verplaatsen en ik wil mij daar de volgende jaren via de subsidies voor veilige schoolroutes, samen met de lokale besturen, blijven voor inzetten”, geeft Vlaams minister Lydia Peeters mee.

Tom en Lily op de uitkijk tegen snelheidsduivels

Om die verkeersveiligheid extra te benadrukken, plaatste het gemeentebestuur twee levensgrote poppen, genaamd Tom en Lily. “Tom & Lily zien er uit als echte kinderen. Ze moedigen voorzichtigheid aan door hun omvang, echtheid en opvallend uiterlijk”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Moerkerke. “Het is een nieuwe vorm van 3D-bewegwijzering die niet alleen efficiënt is, maar vooral ook op een ludieke manier zorgt voor meer verkeersveiligheid en bescherming van kinderen in de schoolomgeving. Hun leuke ontwerp en de vrolijke kleuren ogen zeer kindvriendelijk en springen al van ver in het oog!” (klik op de foto’s om te vergroten)