Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 07.05.2021

Masterplannen geven vorm aan drie deelsites

Tijdens een informele gemeenteraad op donderdag 20 mei 2021 worden de masterplannen van de sites Sint-Jan, De Wankaarde en de Sportsite Oostnieuwkerke in primeur voorgesteld aan de Stadense gemeenteraadsleden.

Met deze masterplannen laat het Stadense gemeentebestuur haar licht schijnen op hoe ze deze sites verder vorm wil geven op de korte en middellange termijn. Zo wordt er nagedacht over ruimte om te wonen, te sporten, te ontspannen en cultuur te beleven. Ook het aspect ‘mobiliteit’ kwam het afgelopen jaar sterk aan bod tijdens de vergaderingen van de interne werkgroep ‘Masterplannen 2.0’ (Studiebureau URBASTA, eigen diensten en de burgemeester).

(Klik op het beeld om te vergroten)

Op alle drie de deelsites staat heel wat te gebeuren. Als gemeentebestuur staan we dan ook te popelen om de plannen, die een eerste aanzet vormen, voor te stellen aan alle inwoners. Deze plannen zijn gebaseerd op de actuele noden, vragen en verwachtingen van zowel inwoners, gebruikers én verenigingen. Ze vormen één geheel met de visie en doelstellingen van het gemeentebestuur. We zijn er van overtuigd én hopen dat deze enthousiast onthaald zullen worden.

Het participatietraject wordt voorzien ergens tweede helft 2021, begin 2022. Hou hiervoor goed de gemeentelijke infokanalen in de gaten.

Info wonen & omgeving: ruimte@staden.be