Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 27.09.2016

Jong VLD West-Vlaanderen @ Vlaams Parlement

Gisteren had ik het genoegen om een selectie West-Vlaamse Jong VLD’ers te ontvangen voor een gedachtewisseling in het Vlaams Parlement. Sommige onder hen hadden al een lange staat van verdienste, onder andere in de Raad van Bestuur, anderen zetten dan weer hun eerste stapjes binnen Jong VLD.

foto-3Vorige maand vroeg ik Maarten Vander Stichele, voorzitter van Jong VLD West-Vlaanderen, om een selectie te maken van gemotiveerde Jong VLD’ers voor een bezoek aan het Vlaams Parlement en een gedachtewisseling over politiek in het algemeen.

Uit de verschillende regio’s van onze provincie kwamen zeven jongeren samen voor een gedachtewisseling zonder vastgelegde agenda, waarbij we het hadden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Over vrijheid en respect in een veranderende samenleving, een topic dat afgelopen zomer zeer actueel was en dat nog lang zal blijven, hadden we het langst van allemaal.

Deze uitnodiging kwam er omdat ik het, als jongste parlementslid, persoonlijk bijzonder belangrijk vind om contacten met de jeugd te blijven houden. Ik zal dan ook in de toekomst gelijkaardige ontmoetingen inplannen met andere Jong VLD’ers om ook hun kijk op actuele topics mee te krijgen. Mijn oprechte dank aan Femke Verleye, Bram Meeuw, Amadeo Glorie, Sebastien Vanbesien, Mitch Devinck, Maarten Vander Stichele en Joeri Pauwels voor alvast gisteren hun politieke inzichten te delen met mij.

foto-1 foto-2