Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 08.07.2016

Staden introduceert het ‘fietsend college’

Deze zomer lanceert de gemeente Staden een nieuwe manier om de inwoners te laten participeren: het fietsend college. In de vakantie halen de schepenen en ikzelf onze fiets van onder het stof voor een rondrit in elke deelgemeente. Ons doel is om te luisteren naar wat leeft bij de inwoners en uiteraard ook om antwoorden te geven op alle vragen.

Hét gemeentebestuur wil met dit initiatief aan elke inwoner, de kans geven om in dialoog te gaan met ons over zaken die hem of haar aanbelangt. Heb je nu al vragen of suggesties en hoop je ons door jouw straat te zien rijden? Laat het weten door een formulier in te zenden. Op basis van alle inzendingen wordt een fietsroute uitgestippeld. Die route kan je telkens de dag voordien bekijken op de website van de gemeente via onderstaande link. Zo weet je wanneer het college bij je langskomt, of wanneer je gezellig een deel van het parcours kan meefietsen en ondertussen genieten van een babbel.

Dit is het programma van het fietsend college:

  • 14 juli: Staden
  • 11 augustus: Westrozebeke & Vijfwegen
  • 25 augustus: Oostnieuwkerke & Sleihage

 Elke uitstap van het fietsend college start om 18 uur en eindigt omstreeks 20.30 uur met een aangename drink.Niet onbelangrijk: het college wordt trouwens telkens vergezeld door de wijkagent. Daardoor zal het mogelijk zijn om jouw fiets op de aankomstplaats gratis te laten graveren tegen diefstal.

Meer info + routebeschrijving: www.staden.be/nieuwsoverzicht

Deelnemingsformulier: www.staden.be/eloketdetail/40/fietsend-college

1121