Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 29.09.2021

Helm op, snelheid af!

Te voet, met de fiets of de auto, de weg naar school moet voor elk kind veilig zijn. Daarom lanceert gemeente Staden een nieuwe verkeersveiligheidscampagne: ‘Helm op, snelheid af!’. Wie mee de boodschap verspreidt, maakt kans op een gratis duoticket voor Bellewaerde.

(klik op het beeld om te vergroten) foto JCR

In 2016 ondertekende Staden het SAVE-charter Steden en Gemeenten, een charter dat een grotere verkeersveiligheid beoogt voor elke weggebruiker, kinderen en jongeren in het bijzonder. Sindsdien staat verkeersveiligheid hoog op de agenda bij het gemeentebestuur. Zo maakten we het voorbije jaar onder meer werk van opvallende regenboogzebrapaden, een verkeersveilige herinrichting van het kruispunt Vijfwegen, een zebra-actie met de start van het nieuwe schooljaar en het plaatsen van twee levensgrote verkeerspoppen, genaamd Tom en Lily. Het zijn allemaal ingrepen die de weggebruikers attent moeten maken op de aanwezigheid van de schoolomgeving. Nu doet het gemeentebestuur er nog een schepje bovenop en lanceert ze de preventie-campagne ‘Helm op, snelheid af’. De boodschap is duidelijk: draag een fietshelm als je met de fiets komt en wees voorzichtig in de schoolomgeving, zowel te voet, met de fiets als met de auto. Want de veiligheid van een kind staat altijd voorop.

Gratis duotickets voor Bellewaerde

(klik op het beeld om te vergroten) Foto JCR

Om die boodschap kracht bij te zetten, slaat het gemeentebestuur de handen in elkaar met de verschillende schoolgemeenschappen en attractiepark Bellewaerde. Elke leerling die in Staden school loopt, ontving op school een wedstrijdaffiche met de boodschap ‘Helm op, snelheid af’. Wie de affiche thuis een mooi plaatsje geeft op een zichtbare plaats aan de straatkant, maakt kans op gratis tickets voor Bellewaerde. Het gemeentebestuur verloot vijf gratis duotickets onder de Stadenaars die een foto doorsturen via www.staden.be/verkeersveilig. Wie geen affiche ontving, kan tijdens de openingsuren zijn of haar gratis exemplaar afhalen aan de balie van het AC/DC, Ieperstraat 109 in Staden. Deelnemen kan nog tot vrijdag 1 oktober.