Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 16.06.2017

Gratis pendelbus naar AZ Delta Roeselare

Wie niet over een wagen beschikt en niet meteen kan rekenen op een lift van familie, vrienden of buren, is het niet evident om naar een afspraak te gaan in het ziekenhuis. Daarom organiseert het AZ Delta-ziekenhuis in Roeselare een permanente busdienst die dagelijks van Diksmuide naar het ziekenhuis rijdt. Vanaf 3 juli start een proefproject, dat het gemeentebestuur onderhandeld heeft met het ziekenhuis, waarbij die busdienst ook een tussenstop zal maken op de markt in Staden.

Sinds een kleine twee jaar heeft het AZ Delta-ziekenhuis in Roeselare een gratis busdienst ingelegd om patiënten uit Diksmuide naar het ziekenhuis te brengen. Ons gemeentebestuur heeft recent aangeboden om in dat project te participeren. Er werd voor die busdienst een tussenstop ter hoogte van het Stadense gemeentehuis onderhandeld.

Gratis busdienst

lgo_azDeltaDit proefproject start op maandag 3 juli. Vanaf dan kunnen onze inwoners en patiënten van het AZ Delta-ziekenhuis op vijf verschillende momenten van de weekdag gratis gebruikmaken van de busdienst om naar afspraken in het ziekenhuis te gaan. De dienst rijdt niet in het weekend. Reserveren is niet nodig; het volstaat om de bestuurder te signaleren dat je er staat te wachten op zijn bus. Belangrijk detail: de bus is ook rolstoeltoegankelijk.

De vraag van het gemeentebestuur om ook een tussenstop in Westrozebeke en Oostnieuwkerke te voorzien, werd jammer genoeg niet goedgekeurd door de directie van het AZ Delta-ziekenhuis omdat het niet op de huidige route ligt.

Dienstregeling  vanaf 3 juli

Marktplaats Staden naar AZ-Delta Roeselare:
8u15 – 10u15 – 12u15 – 14u15 – 16u15

AZ-Delta Roeselare (campus Brugsesteenweg) naar marktplaats Staden:
9u – 11u – 13u – 15u – 17u

AZ-Delta Roeselare (campus Wilgenstraat) naar marktplaats Staden:
9u10 – 11u10 – 13u10 – 15u10 – 17u10

t