Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 06.09.2022

Geen ‘festival van de burgemeester’ in 2022

Met spijt in het hart laat ik weten dat op zaterdag 24 september 2022 het ‘festival van de burgemeester’ niet zal doorgaan. Het feest wordt verplaatst naar een datum ergens in september volgend jaar.

Ik kan niet ten volle genieten van het feest en m’n tienjarig burgemeesterschap vieren wetende dat bepaalde onderzoeksinstanties nog volop bezig zijn met het onderzoek naar de vastgoedtransacties die ik in het verleden deed.

Ik blijf mijn onschuld benadrukken en kan met de hand op het hart zeggen dat ik steeds correct heb gehandeld. Dit zowel juridische als deontologisch! De belangen van onze gemeente waren en zijn voor mij altijd en nog steeds mijn grootste prioriteit!

Ik heb er alle begrip voor dat Audit Vlaanderen en het parket de tijd nemen om het onderzoek te voeren. Het is voor mij dan ook van primordiaal belang dat het onderzoek grondig gebeurt en de interpretatie van mijn handelen correct kan gemaakt worden.

Ik hoop dat begin volgend jaar alles achter de rug is en ik de nieuwe datum van het ‘festival van de  burgemeester’ mag/ kan aankondigen. Dan gaan we in het najaar van 2023 samen kunnen klinken op m’n elfde jaar engagement als burgemeester ten diensten van jullie allemaal!

Toch nodig ik jullie allemaal uit om op zaterdag 24 september 2022 & zondag 25 september 2022 uit jullie “kot” te komen en af te zakken naar Westrozebeke waar we even terugkeren naar 1382 en we de ‘slag bij Westrozebeke’ herdenken met een heus Middeleeuws belevingsweekend.

Het belooft een magische ervaring voor jong en oud te worden!!

Meer info over dit belevingsweekend vind je hier: www.staden.be/slagwrb

Dank voor jullie begrip en jullie vertrouwen in deze!

Francesco Vanderjeugd,
Burgemeester Staden

(foto JCR)