Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 24.11.2016

Gastspreker praktijkdag sociale media VVSG

De VVSG (Vlaamse Vereniging voor Steden & Gemeenten) organiseerde vandaag voor de tweede keer, specifiek voor steden en gemeenten, een praktijkdag over het gebruik van sociale media. Ikzelf werd als gastspreker uitgenodigd om toe te lichten hoe ik als burgemeester gebruik maak van sociale media en waarom we eind september in onze persconferentie over de herstelde meerderheid ‘live gingen’ via Facebook.

Sociale media bieden tal van mogelijkheden voor steden, gemeenten, politie- en hulpverleningszones om contacten te onderhouden met inwoners. Uit resultaten van een recent onderzoek blijkt overigens dat steeds meer steden en gemeenten ook effectief gebruik maken van Facebook, Twitter en Instagram. Op de praktijkdag vandaag werd aandacht geschonken aan hoe sociale media een rol kunnen spelen in het uitbouwen van de dienstverlening, in campagnevoering en community building, in participatie, preventie en crisiscommunicatie.

Facebook Live

img_4828De Praktijkdag Sociale Media wil beleidsmakers inspireren om sociale media nog breder en slimmer in te zetten en biedt de mogelijkheid om in een interessante setting ervaringen uit te wisselen met collega’s. Zo was het de organisatie van de praktijkdag opgevallen dat bijna 20.000 mensen de persconferentie over de herstelde meerderheid in Staden (live) bekeken via Facebook. Om toe te lichten waarom en hoe we gebruik maakten van die communicatietool, werd ik vandaag als gastspreker uitgenodigd.

Blijven inzetten op directe communicatie

Het gemeentebestuur van Staden is al heel goed mee in het gebruik van sociale media om inwoners te bereiken en te informeren. Zo wordt er zeer regelmatig getweet op Twitter en telt de Facebookpagina van de gemeente Staden maar liefst 934 volgers. Volg jij het gemeentebestuur nog niet via sociale media, neem dan zeker even een kijkje via onderstaande links.

Twitteraccount Staden: @GemeenteStaden
Facebookaccount Staden: www.facebook.com/GemeenteStaden

vvsg_lo_rgbjpg    img_4827