Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 16.02.2021

Fietspaden worden onder handen genomen

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters gaat over tot actie en wijst in een tweede deelbeslissing bijna
20 miljoen euro uit het relanceplan toe aan concrete fietsinvesteringsprojecten, verspreid over de verschillende provincies. Begin oktober raakte bekend dat in 2021 er een recordbedrag van 335 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in fietsinfrastructuur in Vlaanderen.

De fiets wint aan populariteit en dat is een boost die we verder wil stimuleren. We willen dan ook inzetten op veilige en comfortabele fietspaden maar dat vraagt de nodige investeringen. Vanuit het relanceplan worden extra investeringen in fietsinfrastructuur mogelijk. Met 125 miljoen euro extra vanuit het relanceplan worden de fietsinvesteringen voor 2021 opgetrokken naar maar liefst 335 miljoen euro.

Minister Lydia Peeters gaf eind oktober haar administratie de opdracht gegeven om een eerste schijf van 75 miljoen euro uit het relanceplan meteen vast te leggen in een lijst met concrete fietsprojecten. Er volgt nu een tweede schijf met fietsprojecten verspreid over de verschillende provincies. Dit resulteert in een totaal investeringsbedrag van meer dan 20 miljoen euro voor meer dan 40 fietsprojecten.

Ook voor Staden was er goed nieuws bij. Zowel voor de N313 als voor de N36 is er een investeringsbedrag voorzien. Voor de N313 wordt 250.000 euro voorzien voor het vernieuwen van ruim 4 kilometer fietspaden. De N36 krijgt
150.000 euro toebedeeld voor het vernieuwen van 2,7 kilometer fietspaden.