Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 15.09.2021

Eerste steenlegging tennishal TC Staden

Op dinsdag 14 september 2021 gaf tennisclub TC Staden officieel het startschot voor de bouw van hun nieuwe tennishal met clubhuis. De uitbreiding komt er als aanvulling op hun bestaande tennisvelden in openlucht. Het gevolg van een groeiende populariteit van de club en hun nood aan binnenruimte voor het organiseren van toernooien.

(klik op het beeld om te vergroten) beeld JCR

Begin dit jaar maakte tennisclub TC Staden haar plannen bekend voor de bouw van een nieuwe tennishal. De nieuwbouw van 2.230 m² biedt ruimte aan drie extra tennisvelden en het nieuwe clubhuis. Een onmisbare aanvulling op de vijf buitenvelden en drie terreinen voor beachtennis die er op vandaag al zijn. De club mocht de voorbije jaren heel wat nieuwe leden verwelkomen. De bouw van de nieuwe tennishal is dan ook welgekomen. Zo kunnen ze niet alleen hun leden professionele infrastructuur aanbieden, maar hebben ze ook bij slecht weer een ideale uitvalsbasis voor hun activiteiten.

Fikse investering met hulp van gemeente en coöperanten

Het volledige project wordt geraamd op 600.000 euro. Om het kostenplaatje rond te krijgen, ging de club aankloppen bij het gemeentebestuur. De gemeente ondersteunt de sportclub met een renteloze lening van 100.000 euro en een nominatieve toelage van 125.000 euro. Zo dragen we ons steentje bij aan een nieuwe tennishal die een aanrader is voor tennissers uit heel de regio. Voor de rest van het bedrag spreekt de club de eigen middelen aan, gingen we een lening aan bij de bank en doen we beroep op coöperanten. De werken zijn gestart net na het bouwverlof. Nu de coronamaatregelen het toelaten, geeft een delegatie van het gemeentebestuur, tennisclub TC Staden en aannemer Vulsteke Bedrijfsgebouwen officieel het startschot voor de werken. Het opzet is om deze winter al de intrek te nemen in de nieuwe sporthal!