Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 05.07.2017

Dossiers Rampenfonds steeds sneller verwerkt

Begin vorige maand, op 11 juni, deed ik een oproep aan Vlaams minister-president Geert Bourgeois, om de dossiers van het Rampenfonds sneller te behandelen. De toen gebruikte titel was: “Uitbetalingen Rampenfonds blijven uit”. Tot op dat moment waren 97 van de 6344 dossiers afgehandeld. Een kleine maand later, vandaag, stond de minister-president met de meest actuele cijfers in het Vlaams Parlement. Sinds begin juni werden ongeveer 850 extra dossiers afgehandeld.

Tot mijn grote tevredenheid stelde ik vandaag vast dat collega-parlementslid Bart Dochy zich achter mijn oproep aan de minister-president, Geert Bourgeois, geschaard heeft. Net als ik drie weken geleden al deed (klik hier), riep collega Dochy de minister-president vandaag op om te kijken voor een nog snellere afhandeling van de dossiers die in 2016 bij het Rampenfonds werden ingediend. Het gaat ten slotte toch om naar schatting 97% landbouwdossiers.

Het pleziert me enorm om te zien dat de minister-president onze bezorgdheid deelt en ook alle zeilen bijgezet heeft om de dossiers nog sneller af te handelen. Want, wat blijkt uit de meest recente cijfers, sinds mijn oproep werden een bijkomende 850 dossiers behandeld door het Rampenfonds. Een compliment is dan ook op zijn plaats, al vroeg ik de minister-president ook om dit tempo aan te houden opdat de vooropgestelde deadline van eind 2018 kan vervroegd worden naar eind 2017.