Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 22.09.2015

Donatie van €3000 voor ‘Laubia’-project van De Lovie

Gisteren was ik te gast bij De Lovie in Poperinge om het bedrag dat ik tijdens de Lakosta For Charity 2015 bijeengelopen heb, te overhandigen. De 7e editie van Lakosta For Charity bracht een recordopbrengst van €6500 op, en gisteren had ik de eer om €3000 daarvan persoonlijk te overhandigen aan de jongeren van De Lovie. Het geld zal besteed worden om het project ‘Laubia’ te helpen realiseren.

Begin vorig jaar leerde ik de werking van De Lovie beter kennen; ze liet een diepe indruk op me na. De warme omgeving, de medewerkers en de directie, allen dragen ze bij tot een mooie en hartverwarmende voorziening waar de bewoners zich maximaal kunnen ontplooien. Ik werd toen aangesproken over het nieuwste project van De Lovie: project Laubia.

Alle bijdragen welkom

Laubia is een nieuw bouwproject waarmee De Lovie de opvang van personen met een verstandelijke beperking en een complexe psychiatrische problematiek wil waarborgen. Omdat de subsidies van de Vlaamse Overheid momenteel ontoereikend zijn, zoekt De Lovie naar alternatieve financieringswegen en privékapitaal. Mijn donatie zal dan ook volledig aangewend worden om het project te helpen realiseren. Andere (privé)-investeerders zijn meer dan welkom om zich aan te melden bij De Lovie.

Enthousiast ontvangst

Gisteren kon ik dus, na een rondleiding via verschillende leefgroepen, in de aanwezigheid van enkele enthousiaste jongeren een cheque van €3000 overhandigen aan De Lovie. De rest van het ingezamelde geld van Lakosta For Charity gaat naar Team For Kids, een organisatie in New York die geld inzamelt om jongeren toegang te geven tot sportfaciliteiten en gezondheidsprogramma’s.

Volgend jaar zijn we reeds toe aan de 8e editie van Lakosta For Charity.
Meer info: www.lakostaforcharity.be

FullSizeRender-6 FullSizeRender-4 foto 2  foto 1 FullSizeRender-3