Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 04.07.2020

De MUG-heli blijft van levensbelang

Wat een ervaring! Voor de eerste keer heb ik een helicoptervlucht gemaakt, en met niet zomaar een heli, maar een heli die mensenlevens redt… De MUG-heli. 

Samen met het urgentieteam doet de MUG-heli jaarlijks 700 interventies. Zij maken dankzij hun tussenkomsten wel degelijk het verschil door elk jaar gemiddeld 40 extra mensenlevens te redden. De heli in de lucht houden kost wel een aardige duit, zo’n €600.000 per jaar om precies te zijn. Dat is het budget zonder de personeelskost.

Nu het AZ Delta wat verder ligt van onze gemeente zullen we de heli hoogstwaarschijnlijk vaker zien in Staden. Voor diverse inwoners betekende hun inzet alreeds het verschil tussen leven en dood. Om hun werking te blijven ondersteunen doet Gemeente Staden haar duit in het zakje. Zo zullen we vanaf volgend jaar onze jaarlijkse dotatie verhogen van €1000 naar €5000/jaar.

Wil ook jij de MUG-heli steunen? Surf dan vliegensvlug naar www.imdh.eu .

Een speciale dank aan Urgentiearts Dr. Evi Steen die me deze uitzonderlijke vlucht van AZ Sint-Jan in Brugge naar Oostnieuwkerke aanbood.
Ps. onze gemeente is in goede handen want Dr. Steen woont sinds kort in Staden en maakt al enkele jaren deel uit van onze gemeentelijke crisiscel. 

Ook een bijzondere dankjewel aan m’n vriend Dr. Nicolas Müller voor zijn blijvende inzet om deze heli verder operationeel te houden!

Namens alle inwoners, Merci aan het MUG-heli team voor jullie inzet én goede zorgen! 

Vlnr: urgentieverpleegkundige Céline, piloot Alexander, voorzitter van de vzw stichting MUG-Heli dr. Nicolas Müller, urgentiearts Evi Steen en Francesco
(Klik op de foto om te vergroten)