Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 15.09.2021

Christof Swaenepoel ereburger van Staden

In 2020 besliste de gemeenteraad unaniem om Stadenaar Christof Swaenepoel de titel van ereburger toe te kennen. Eindelijk, na een coronajaar vol voorzorgen, kon Christof zijn titel in ontvangst nemen. Zo wil het gemeentebestuur niet alleen de uitzonderlijke sportprestaties van de Special Olympics-atleet in de kijker zetten, maar ook zijn inzet als vrijwilliger voor de gemeente.

De goedlachse Christof heeft het Syndroom van Down. Dat belet hem er niet van om tafeltennis te spelen op wereldniveau. Zo behaalde hij in 2019 nog de bronzen medaille op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.
Als iedereen een beetje meer Christof zou zijn, dan zou de wereld een veel mooiere plaats zijn ‘Stoffel’ is ondertussen een tafeltennislegende maar hij is vooral een altijd sympathieke en enthousiaste jongeman. Hij is een immens warm en liefdevol persoon. Daarnaast is hij een ambassadeur voor onze gemeente en voortrekker op het vlak van sport voor mensen met een beperking. Iemand waar we veel van kunnen leren. Daarom werd ‘Stoffel’ voorgedragen als Stadense ereburger. Een kandidatuur die de gemeenteraad unaniem goedkeurde.

Zevende ereburger van Staden
Het palmares van Christof oogt indrukwekkend: een vierde plaats op de Wereldspelen in Dublin in 2003, een gouden plak op de Europese Special Olympics in Antwerpen in 2014, een Stadense sportster aan het sportsite De Wankaarde in 2016, Krak van Staden in 2016 en de bronzen medaille op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi in 2019. Bovendien werkt Christof al 8 jaar als vrijwilliger in de cafetaria van woonzorgcentrum De Oever, waar ook de uitreikingsplechtigheid van zijn eretitel plaatsvond.
Christof krijgt als zevende Stadenaar de titel van ereburger. Hij volgt in het mooie rijtje van André Dejonghe (oprichter Pinguïn), Eli Ostyn (stichter Obumex), Willy Spillebeen (auteur), Johan Debaene (voormalig gemeentesecretaris), Johan Depoortere (journalist) en Jenny Vanlerberghe (oprichtster Moeders voor Vrede).

(Foto Joke Couvreur)


(klik op de foto’s om te vergroten)