Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 03.02.2020

Christof Swaenepoel ereburger van onze gemeente

Onze Special Olympics-atleet Christof Swaenepoel wordt ereburger van Staden. De goedlachse Christof heeft het Syndroom van Down, maar dat belet hem niet om tafeltennis te spelen op wereldniveau. Vorig jaar behaalde hij brons op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

“Als iedereen een beetje meer Christof zou zijn, dan zou de wereld een veel mooiere plaats zijn”, denk ik vaak. ‘Stoffel’ is ondertussen een tafeltennislegende maar hij is vooral een altijd sympathieke en enthousiaste jongeman. Hij is een immens warm en liefdevol persoon. Daarnaast is hij een ambassadeur voor onze gemeente en voortrekker op het vlak van sport voor mensen met een beperking. Iemand waar we veel van kunnen leren. Daarom heb ik ‘Stoffel’ voorgedragen als ereburger van de gemeente. De gemeenteraad keurde zijn voordracht tot ereburger unaniem goed. De uitreiking staat later gepland.

Het palmares van Christof oogt ondertussen indrukwekkend: een vierde plaats op de Wereldspelen in Dublin 2003, een gouden plak op de Europese Special Olympics in Antwerpen 2014, in 2016 kreeg hij een Stadense sportster aan het sportcentrum en vorig jaar dus brons op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

Christof wordt de zevende Stadenaar die de titel ereburger krijgt. Hij volgt in de mooie rij na André Dejonghe (oprichter Pinguïn), Eli Ostyn (stichter Obumex), auteur Willy Spillebeen, voormalig gemeentesecretaris Johan Debaene, journalist Johan Depoortere en Jenny Vanlerberghe (oprichtster Moeders voor Vrede).

“Als iedereen een beetje meer Christof zou zijn, dan zou de wereld een veel mooiere plaats zijn”


Indien je meer informatie wenst kan onze dienst ‘Vrije Tijd’ je verder helpen, je kan ze bereiken via email: vrijetijd@staden.be