Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 30.06.2023

Campers welkom op Stadenberg

In Staden opende op de hoek van de Molenstraat en Kasteelstraat een nieuwe stopplaats voor toeristische passanten. Wandelaars, fietsers en zelfs campers kunnen er even tot rust komen met zicht op de West-Vlaamse heuvels. Het gaat om een proefproject dat het gemeentebestuur na vier maanden evalueert.

In de gemeenteraad van 2 maart 2023 keurde het gemeentebestuur van Staden de aankoop goed van een perceel op de hoek van de Molenstraat en Kasteelstraat. De weide ligt op de West-Vlaamse heuvelrug, bovenop Stadenberg. Daarmee is het een unieke plek met mooie vergezichten die reiken tot aan het West-Vlaamse Heuvelland. Het perceel ligt op een boogscheut van de fietssnelweg de Vrijbosroute. Er passeren daardoor heel wat fietsroutes langs dit punt, zoals de Staden-Oost-West-route, mountainbikeroute Heuvelrug en de fietstocht Landbouw is Lekker.

Ook campers zijn er welkom

(klik op het beeld om te vergroten)

Het aangekochte perceel is niet enkel interessant voor recreatieve passanten zoals fietsers en wandelaars. Het is de ideale uitvalsbasis voor een fietstocht in eigen gemeente. Vandaar het idee om er deze zomer een stopplaats voor campers in te richten. Wie door onze streek toert met de kampeerwagen kan er even tot rust komen. Of even stoppen om de streek te voet of met de fiets van dichtbij te verkennen. Het gaat om een proefproject van 4 maanden dat we na de zomer willen evalueren. We kozen daarom voor een tijdelijke inrichting met natuurlijke staanplaatsen en een vaste picknickbank.

Het startschot voor de Staden Zomert

De recreatieve stopplaats is vanaf vandaag vrij toegankelijk, net voor de zomervakantie. Daarmee geeft het gemeentebestuur meteen ook het startschot voor haar zomerprogramma. Met Staden Zomert bundelen we jaarlijks alle tips voor inwoners en bezoekers van onze gemeente. Ze kunnen er zien wat er deze zomer allemaal te beleven valt in onze gemeente, van leuke uitstappen tot een uitgebreide evenementenkalender. Alle info over de nieuwe camperplaats en het zomerprogramma vind je op www.staden.be/zomert.