Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 30.03.2017

Bibliotheek Staden organiseert boekenverkoop

Vanavond geven we het startschot van het driedaags boekenfeest in het SWOK. Tijdens die drie dagen wordt voor ongeveer 8000 boeken een nieuwe eigenaar gezocht. Op die manier wordt plaats gemaakt voor heel wat nieuwe boeken en wordt ook het keuzecomfort in bibliotheek ‘De Gobbe’ verhoogd. Vraagprijs: €1 per boek!

Net als enkele jaren geleden organiseert de bibliotheek van Staden dit weekend een nieuwe boekenverkoop. Ongeveer 8000 boeken worden zo uit het aanbod van bibliotheek ‘De Gobbe’ weggenomen en te koop aangeboden. Het gaat daarbij onder andere om boeken die niet meer up to date zijn (medische boeken) of boeken die informatie bevatten die niet meer klopt met de realiteit (reisgidsen). Ook alle boeken die in lange tijd niet meer ontleend werden of niet meer presentabel zijn, worden te koop aangeboden.

€1 per stuk

Wie van plan is om de thuisbibliotheek aan te vullen met wat boeken zal zeker zijn/haar goesting vinden in het SWOK. Alle boeken worden verkocht aan één euro per stuk, ongeacht de grootte, dikte of initiële aankoopprijs. Koop je vijf boeken in één keer, dan betaal je slechts €4. Voor tien boeken betaal je amper €7.

Meer comfort in bibliotheek

Met deze boekenverkoop wil bibliotheek ‘De Gobbe’ ruimte creëren voor nieuwe boeken die dan ook extra in de kijker gezet kunnen worden door frontale presentatie. Zo zie je niet alleen de rug van een boek, maar meteen de volledige cover. Minder boeken betekent ook minder keuzestress voor iemand die op zoek is naar een boek en betekent ook een vrijer gevoel om rond te lopen tussen de boekenrekken.

Waar en wanneer?

Het SWOK (Ooststraat 4 in Staden) puilt intussen uit van de aangeboden boeken en kijkt uit naar jullie komst. Vanavond verwelkomt het bibliotheekteam iedereen er tussen 18u en 20u, zaterdag tussen 9u en 17u en zondag tussen 9u en 13u. Op zondagvoormiddag wordt ook een aperitief aangeboden aan de bezoekers. Allen daarheen!

20170323 Persvoorstelling boekenverkoop 6