Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 14.09.2023

AC/DC Staden viert vijfde verjaardag met feest

Op zondag 8 oktober viert het AC/DC, het administratief centrum en dienstencentrum van gemeente Staden, haar vijfde verjaardag. Het gemeentebestuur nodigt iedereen uit voor een feestelijke opendeur met onder andere een wandelquiz, lancering van een nieuwe beweegroute en een speelstraat met kinderdisco.

Op zondag 2 december 2018 opende het AC/DC haar deuren voor het grote publiek. Het nieuwe gebouw bood een antwoord op een aantal moeilijkheden in het oude gemeentehuis op de Marktplaats in Staden. Met het AC/DC werd er niet alleen aan de infrastructuur een serieuze opwaardering gegeven met een prachtig staaltje architectuur, ook de dienstverlening naar de inwoners werd beter en kwaliteitsvoller. Er worden heel wat diensten gebundeld die vroeger verspreid zaten over verschillende locaties. Denk maar aan de sector Vrije Tijd en dienstencentrum ’t Scharnier die vroeger in het SWOK hun vaste stek hadden. Maar ook naar rolstoeltoegankelijkheid, openheid en duurzaamheid werden er serieuze stappen vooruit gezet.

(klik op het beeld om te vergroten)

Verjaardagsfeest voor alle inwoners

Nu, vijf jaar na openingsdatum, is er voor het gemeentebestuur terug een reden om feest te vieren. Op zondag 8 oktober gooit het AC/DC haar deuren open voor een verjaardagsfeest. Iedereen wordt uitgenodigd om die dag een bezoekje te brengen. Tussen 11 uur en 17 uur kan je deelnemen aan een wandelquiz door het gebouw, waarbij je kennismaakt met de dienstverlening. Je krijgt onderweg een unieke blik achter de schermen van het AC/DC en maakt daarbij kans op een lokale cadeaubon: de Stadenbon. In de tuin van het gebouw, en het bijhorende park, wordt er een nieuwe beweegroute gelanceerd. De route van 600 meter wil vooral aanzetten om meer te bewegen. Om 10 uur en om 11 uur neemt een bewegingscoach geïnteresseerden mee op pad. De tocht is gratis, maar inschrijven is wel nodig omdat het aantal plaatsen beperkt is. Aanvullend is er om 11 uur een gratis aperitiefmoment met animatie en kunnen onze jongste bezoekers vanaf 14 uur genieten van een autovrije speelstraat met kinderanimatie en Raf Violi’s Disco Show. Ook onze tearoom opent de deuren voor wie wat verfrissing zoekt, een opkikkertje kan gebruiken of wil smullen van een lekkere Brusselse wafel.

Voor meer informatie over het AC/DC en de dienstverlening van gemeente Staden kan je terecht op de website van gemeente Staden via:https://www.staden.be.

(klik op het beeld om te vergroten)