Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 12.04.2016

8e editie van ‘Lakosta For Charity’

Komend weekend (zaterdag 16 april) wordt de 23e editie van de LaKoSta halve marathon georganiseerd. Sinds 2009 gaat die gepaard met de ‘Lakosta For Charity’, waarbij Francesco Vanderjeugd geld inzamelt voor goede doelen die aan kinderen gelinkt zijn. Dit jaar loopt Francesco voor vzw Glek (Zuienkerke) en vzw De Witte Berken (Wervik). Elke bijdrage is welkom!

Net als vorig jaar loopt Francesco dit jaar voor twee goede doelen. Enerzijds is er vzw Glek waarvan hij sinds midden 2015 het peterschap op zich neemt en anderzijds is er vzw De Witte Berken waarmee hij in contact kwam tijdens een kijkstage van VOKA. Vzw Glek is er op gericht om kinderen, die (tijdelijk) in een voorziening verblijven, speciale en onvergetelijke activiteiten aan te bieden. Vzw De Witte Berken is dan weer een organisatie voor bijzondere jeugdzorg uit Wervik die jongens en meisjes tussen 0 en 21 jaar begeleidt die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden.

Angel Award

Tijdens de voorbije zeven edities zamelde Francesco in totaal €20.558,50 in voor acht verschillende goede doelen. De organisatie van het G200 Youth Forum, een internationale conferentie voor jonge ondernemers, beleidsmakers en academici, had dat ook opgepikt en gaf daarvoor vorige week de Angel Award aan Francesco “ for his active role in society as founder of Lakosta For Charity.”

Elke bijdrage is welkom!

Francesco zelf dankt ook graag de verschillende bedrijven uit de regio voor hun (financiële) steun aan Lakosta For Charity, alsook de gulle giften van particulieren. Wie Lakosta For Charity nog wenst te steunen, kan dat via www.lakostaforcharity.be

Supporters zijn welkom aan de start (15u) in de Klerkenstraat (Langemark) of langs het parcours dat uitgestippeld is via Staden tot in Kortemark.

Meer info: www.glek.be en www.dewitteberken.be

Logo VZWWitteBerken_logo

Foto Lakosta