Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 27.04.2018

Zwemmen aan inwonerstarief

Dankzij onze nieuwe intergemeentelijke samenwerking kunnen onze inwoners binnenkort ook aan het voordeeltarief gaan zwemmen in o.a. het nieuwe zwembad van Stad Roeselare.
De bestaande samenwerking met Moorslede voor het zwembad ‘De Amfoor’ blijft zeker behouden, daar ons bezoekersaandeel vanuit Staden de laatste jaren sterk gestegen is. Door middel van onze jaarlijkse financiële inbreng krijgen we naast het voordeeltarief voor onze inwoners nog steeds prioriteit voor het aanbieden en organiseren van schoolzwemmen.
In Roeselare komt er een groot sportbad met ruime recreatiemogelijkheden. Izegem heeft naast een binnenbad een mooi recreatief buitenzwembad. Roeselare, Hooglede, Ledegem, Meulebeke, Izegem en Staden hebben een overeenkomst gesloten waardoor in alle zwembaden de inwoners van de gemeente aan een voordeeltarief kunnen zwemmen, en dat van zodra het nieuwe zwembad in Roeselare open gaat. Dat is voorzien voor deze zomer.
De zes gemeenten willen elkaar niet beconcurreren maar willen samen zorgen voor een betaalbaar gedifferentieerd zwemaanbod in de regio.
De meerkost voor de gemeentes zal gecompenseerd worden door de Vlaamse subsidie van 888.000 euro.

Zwembad

Links op de foto : Schepen Nathalie Muylle en schepen van sport José Debels van Roeselare, rechts herken je de Stadense schepen van sport Marie-Paule Vancoppenolle en burgemeester Francesco Vanderjeugd