Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 19.06.2017

Vrijetijdsgids ‘Staden Zomert’ beschikbaar

Onze gemeente bruist elk jaar van de activiteiten en in de zomer zijn dat er altijd net iets meer. Om het aanbod aan activiteiten van alles organisatoren, verenigingen en het gemeentebestuur overzichtelijk te bundelen werd ook voor dit jaar – na het succes van ‘Staden Zomert 2016’ – een nieuwe editie ontworpen. De nieuwe editie bevat meer dan 150 activiteiten en kan op verschillende punten in onze gemeente opgehaald worden, of gedownload worden op de website van het gemeentebestuur.

Tussen half juni en eind september, de mooiste en warmste maanden van het jaar, worden zo’n 150-tal activiteiten georganiseerd op Stadens grondgebied. Ook vorig jaar was dat het geval en toen koos het huidige gemeentebestuur er voor om een overzichtelijke vrijetijdsgids samen te stellen waar al die activiteiten in worden voorgesteld aan de inwoners. Het werd de eerste editie van ‘Staden Zomert’.

Nu overal verkrijgbaar

Na het succes van de ‘Staden Zomert 2016’ besloot het gemeentebestuur om daar ook dit jaar weer op in te zetten. Op basis van de kalender ‘Uit in Vlaanderen’ werd een nieuwe editie ontworpen die vanaf nu te verkrijgen is in het gemeentehuis, bibliotheek De Gobbe, het SWOK en woonzorgcentrum De Oever. De oplage werd dit jaar opgetrokken naar 1700 stuks wegens de grote vraag van vorig jaar. Indien je hem onmiddellijk in huis wil, dan kan je ‘Staden Zomert’ ook nu gewoon downloaden op de website van het gemeentebestuur en die vandaag nog doorbladeren.

#StadenZomert

In de editie van dit jaar vind je trouwens ook meer info over de ‘HOLA-POSTA’-fietszoektocht (39 kilometer) die door het gemeentebestuur georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeenten Houthulst en Langemark-Poelkapelle. Een echte aanrader om onze prachtige streek en verzichten nog beter te leren kennen.

Tot slot: wil jij een fantastisch souvenir overhouden aan jouw zomer in Staden? Dat kan! Wie deze zomer een leuke en sfeervolle foto neemt van zijn of haar vakantie in Staden en die online zet met de #StadenZomert, die maakt kans op een originele zonnebril zoals ook onze Stadense modellen in ‘Staden Zomert’ één dragen.

Alvast een fijne zomer toegewenst!

‘Staden Zomert’ in PDF-formaat downloaden kan hier: www.staden.be/nieuwsdetail/467/staden-zomert

2025