Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 21.08.2015

VOKA-zomerstages voor parlementairen

Op uitnodiging van VOKA, Vlaams netwerk van ondernemingen, was ik als Vlaams volksvertegenwoordiger de voorbije drie dagen te gast bij drie verschillende ondernemingen in onze regio. Er werd door VOKA bewust gekozen om mij te laten kennis maken met jonge start-ups die nog in volle ontwikkeling zijn. Alle drie blonken ze uit in gedrevenheid en namen ze grote risico’s om hun ondernemingen op te starten. Allen zijn ze heel beloftevol en werken hard om hun project verder uit te bouwen.

Earnieland, dinsdag 18 augustus

Steven Spillebeen is de medeoprichter van Earnieland, een online bedrijf dat een digitale klantenkaart aanbiedt aan gebruikers om vlotter en goedkoper online te shoppen. Sinds 2013 groeide het bedrijf exponentieel; met 7000 gebruikers vandaag heeft Earnieland intussen een solide klantenbasis uitgebouwd. Steven werd in Knack nog de Robin Hood van de e-commerce genoemd omdat hij via Earnieland kortingen aanbiedt voor klanten bij grote online shops zoals Bol.com, Zalando en Booking.com.

Meer info: www.earnieland.be

Dieto, woensdag 19 augustus

Kurt Pauwels liet enkele jaren terug zijn interessante job bij Barco, met alle zekerheden en voordelen, los om zelf te beginnen ondernemen met zijn vrouw. Samen namen ze een onderneming uit Hooglede over en bouwden ze Dieto uit tot een bloeiend bedrijf. Dieto voorziet voor de inrichting van allerlei soorten projecten, zowel in de privé als in bijvoorbeeld de sociale sector. Vertrouwen in en kennis van de klant zijn cruciale elementen voor hen; samen met de klant denken ze steeds mee naar een inrichting op maat voor het project.

Meer info: www.dieto.be

Iluminas, donderdag 20 augustus ’15

Bruno Vercruysse investeerde enkele jaren terug in de opstart van Iluminas, een dynamisch bedrijf dat werkt rond verlichting. Er worden niet enkel verlichtingsarmaturen ontworpen, maar er wordt ook onderzoek gedaan naar nieuwe technieken en duurzame technologieën voor de ontwikkeling van die armaturen. Zo wordt ook aandacht besteed aan de recyclage van bestaande armaturen en worden opleidingen aangeboden aan elektriciens over die armaturen.

Meer info: www.iluminas.com

foto 6  foto 3  foto 5 foto 2 foto 1 foto 4