Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 04.05.2015

(Ver)bouwen om te groeien

Begin dit jaar zijn de verbouwing- en renovatiewerken gestart aan de zolderverdieping en het dak van het gemeentehuis in Staden. Aanleiding voor die werken was onder andere de slechte staat van het dak. De zolder moet tijdelijk, gedurende drie jaar, onderdak bieden aan de financiële- en personeelsdienst van gemeente en OCMW, en dat in afwachting van de bouw en afwerking van het nieuw administratief centrum voor gemeente en OCMW.

Later dit jaar zullen de gebouwen van het OCMW en het oud rusthuis Home St-Jan afgebroken worden om plaats te maken voor dat nieuw administratief centrum. De opzet van die nieuwbouw is om een nog efficiëntere en nog kwaliteitsvollere dienstverlening te kunnen aanbieden aan alle inwoners. In het nieuw administratief centrum komen niet enkel de diensten van de gemeente en het OCMW, er zal ook plaats zijn voor dienstencentrum ’t Scharnier. In samenwerking met een private partner zullen we in de nabijheid in een 1e fase 24 assistentiewoningen ontwikkelen.

Hieronder zien jullie enkele foto’s van hoe de verbouwing- en renovatiewerken verliepen in het dak van het gemeentehuis en wat het eindresultaat werd. Daaronder zijn enkele afbeeldingen te zien van hoe het nieuw administratief centrum er zal uitzien. De plannen van het voorontwerpen daarvan werden goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van afgelopen donderdag 30 april. Als alles volgens plan verloopt zal het nieuw administratief centrum halfweg 2018 geopend kunnen worden.

Reportage Focus WTV:
http://www.focus-wtv.be/nieuws/bouw-nieuw-gemeentehuis-staden-start-2016

rsz_img_3510
rsz_img_3512  rsz_img_4143  rsz_img_4541  rsz_img_5496

rsz_1beeld_4 rsz_beeld_1 rsz_beeld_2 rsz_beeld_3 rsz_beeld_5