Nieuwsberichten

Nieuws uit Brussel 29.03.2016

Uitslag verkiezingen partijbestuur

Afgelopen zaterdag werden de uitslag van de voorzittersverkiezingen en van de verkiezingen voor het partijbestuur van Open Vld bekend gemaakt. Eerder die week beslisten alle kandidaten om hun campagne stop te zetten uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, vandaag exact één week geleden.

In het licht van die gebeurtenissen zijn verkiezingen als deze niet belangrijk en zijn we in de eerste plaats met onze gedachten bij de slachtoffers, hun familie en vrienden. Aangezien de verkiezingen al halfweg waren konden de leden wel hun stem blijven uitbrengen tot afgelopen zaterdag 16u.

Intussen heeft de verkiezingscommissie ook de uitslagen gecommuniceerd. In totaal stemden 11.812 leden. Voorzitter Gwendolyn Rutten zag met 89,43% van de stemmen haar mandaat verlengd. Voor het partijbestuur kwam ikzelf uit op 1.692 stemmen (plaats 30), wat onvoldoende bleek om in het partijbestuur terecht te komen. Toch wil ik alle mensen die mijn campagne steunden en mij een stem gaven, bedanken gezien ik geen rekening hield met zo’n hoge individuele score. Ik ben dan ook super tevreden met dit resultaat en minstens even dankbaar.

Wie hier klikt kan nagaan wie de komende jaren in het bestuur van onze partij zal zetelen. Alvast een dikke proficiat aan hen!