Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 05.09.2018

Sterretjesweide in alle rustparken

Op de rustparken van Oostnieuwkerke, Staden en Westrozebeke werd recent een sterretjesweide aangelegd. Op zo’n weide krijgen (doodgeboren) kindjes een laatste rustplaats.

De begraafplaatsen in Groot-Staden evolueren steeds meer naar rustparken. Een plaats waar je in alle sereniteit en stilte overleden familieleden en vrienden kunt herdenken, omringd door heel wat groen. We kunnen dan ook stellen dat de begraafplaatsen een oase van groen en rust zijn geworden.
Op de rustparken van Oostnieuwkerke, Staden en Westrozebeke maakten we een ruimte voor de kinderen. Want ouders hebben vaak nood aan een erkende plek waar ze hun kindje kunnen herdenken. Het is ook belangrijk voor de vaak jonge broertjes en zusjes. Op de sterretjesweides kunnen voorwerpen zoals knuffels, kaartjes, tekeningen,… gelegd worden.
De aanleg van de sterretjesweide gebeurde grotendeels door de Groendienst van de gemeente Staden onder leiding van de deskundige Ruimtelijke Omgeving & Milieu Jeroen Vermeersch. Ook het ontwerp is een idee van hen. De centrale ster en het gedenkteken zijn opgebouwd in cortenstaal en verwijst zo naar de sterretjes en tijdloosheid.

Sterretjesweide(Klik op de foto om te vergroten)