Groetjes uit Staden 01.02.2018

Stadense sportfiguren 2017 zijn bekend!

Aan het begin van een nieuw kalenderjaar blikken we graag terug op het voorgaande jaar. De Sportraad en het gemeentebestuur van Staden gingen ook nu op zoek naar de meest verdienstelijke sportfiguren van 2017. Afgelopen vrijdag werden de trofeeën overhandigd op een mooie verzorgde sfeeravond in het SWOK.

Categorie ‘sporter met een beperking’
In deze categorie werden de netbalploeg van Kerckstede, tafeltennisser Christof Swaenepoel en zwemmer Yves Vanbeylen genomineerd. Die laatste kreeg de trofee, die hij dankte aan zijn gouden medaille op zowel de 25 en 50 meter vrije slag. Daarnaast haalde hij een knappe vierde plaats op de 25 meter schoolslag.

Categorie ‘sportploeg’
De titel van sportploeg van het jaar 2017 ging naar Acro Team Charlien Prinzie die de eerste plaats haalde op de prestigieuze ‘Systa Sylvester Youth Trophy’, dat het provinciaal kampioenschap won in Oostende en nog tal van podiumplaatsen behaalde op andere tornooien. Runner-up in deze categorie was de U17-ploeg van Vosta Staden.

Categorie ‘sportvrouw’
In de categorie Stadense sportvrouw van 2017 waren allemaal atleten genomineerd die lid zijn van Atletiekclub Staden: Rita Vanhoorne, Emma Serryn, Lotte Paesbrugghe, Els Vanherpe, Krista Noyez en tot slot winnares Elise Meirlevede. De erelijst van Elise in 2017 is indrukwekkend. Zo werd ze provinciaal en Belgisch kampioene veldlopen en werd ze ook provinciaal kampioen op de 600 meter (op de piste) en provinciaal kampioene meerkamp.

Categorie ‘sportman’
Ook bij de heren ging een atleet van Atletiekclub Staden met de eer lopen: Warre Brouckaert. Hij werd uitgeroepen tot Stadens sportman van 2017. Warre werd provinciaal kampioen op de 400 meter, de 4×400 meter en in de cross. Hij was met zeven overwinningen ook de eindwinnaar van het crosscriterium voor vrije sporters.

Deze heren werden eveneens genomineerd in de categorie sportman: atleten Axel Kerremans, Donald Calmeyn, Yorben Callewaert, Bart Devoldere, Lleyton Soenen en Benedikt Pype, tennissers Thomas Vanacker en Stefan Devriese, veldrijder Joachim Roelens en mountainbiker Steven Demyttenaere.

Categorie ‘gecombineerde sporter’
De winnaar in de categorie gecombineerde sporter was op voorhand al bekend. Lisa Denoo was de enige genomineerde, maar ze heeft haar prijs allerminst gestolen. Zo behaalde ze goud op de Gouden Laars in Zoutleeuw in de 1,20 m-rubriek en won ze het eindklassement van de West-Vlaamse Unie voor Ruitersport (WVUR) in de 1,10 m-rubriek.

Categorie ‘sportverdienste’
Tot slot werd ook de sportverdienste voor 2017 uitgereikt. Daarbij wordt een vrijwilliger uit het Stadense sportgebeuren in de bloemetjes gezet voor zijn of haar inzet. Dit jaar viel de eer te beurt aan Freddy Vervaecke. Hij was jarenlang een van de bezielers en begeleiders van de intussen opgedoekte liefhebbersploeg Westhinder.

Een dikke proficiat aan alle genomineerden en winnaars! Hopelijk op naar een even succesvol sportjaar voor onze Stadenaars.