Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 13.05.2015

Staden zegt “nee” tegen homo- en transgenderfobie

Aanstaande zondag 17 mei is het Internationale Dag tegen Homo- en Transgenderfobie. Wereldwijd worden dan, en in de aanloop er naar toe, weer talloze acties verwacht van holebi’s, transgenders, travestieten, interseksuelen en iedereen die hen steunt. Ook de gemeente Staden draagt op verschillende manieren haar steentje bij.

Regenboogvlag

In Vlaanderen roept Çavaria, de koepel van de Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen, alle gemeenten op om een regenboogvlag uit te hangen aan het gemeentehuis. Net als in alle andere West-Vlaamse en de meeste Vlaamse gemeenten hangt sinds gisteren ook in Staden de regenboogvlag aan het gemeentehuis. Ook aan het oud gemeentehuis van Oostnieuwkerke en dat van Westrozebeke hangen regenboogvlaggen, net als aan de bibliotheek, het SWOK en het sportcomplex.

De oproep van Çavaria was alleszins een gigantisch succes. In vergelijk met vorig jaar nemen nu al 10-tallen extra gemeenten deel aan de actie. Voor een overzicht van alle deelnemende gemeenten kan je hier terecht of kan je onderstaande kaart raadplegen.

Alle beetjes helpen

Maar als gemeentebestuur gaan we dit jaar nog een stapje verder. Zo kiezen we er voor om in onze gemeente het onderwerp maximaal bespreekbaar te maken. Daartoe werd een artikel gepubliceerd in ‘Info Staden’ en werden infostandjes opgericht in de bibliotheek van Staden en de satellietbibliotheken van Oostnieuwkerke en Westrozebeke.

Meer informatie: www.cavaria.be

foto Vlaggen