Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 22.12.2014

Komt de ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’ uit Staden?

Bij deze gaat mijn steun voor Schoonste Boerin van Vlaanderen uit naar onze dorpsgenote Kimberly Vandaele. Tweejaarlijks wordt op Agriflanders de Schoonste Boerin van Vlaanderen verkozen door een publieks- en vakjury. Kimberly is één van de acht kandidates die de finale haalde.

Als jongste kandidate (Kimberly is 18 jaar), heeft ze uiteraard nog niet haar eigen landbouwbedrijf. Wel groeide ze op bij haar ouders op de boerderij. Ook de ouders van haar vriend hebben een landbouwbedrijf en ook daar springt ze geregeld bij.

Kimberly volgt momenteel zelf nog een opleiding bejaardenzorg en wil graag de combinatie van de land- en tuinbouwsector met de zorgsector nog meer in de kijker zetten. Zorgboerderijen zitten momenteel in de lift en dat wil ze nog extra onder de aandacht brengen als ze de titel van Schoonste Boerin van Vlaanderen binnenhaalt.

In die finale tellen niet enkel de looks, maar ook de skills. Zo moeten de finalisten op de finaledag (17 januari) onder meer hun behendigheid met een kettingzaag bewijzen. De winnares gaat naar huis met een tractor en een exotische reis. Alvast heel veel succes gewenst Kimberly!

Stemmen kan op http://www.schoonsteboerin.be/