Nieuwsberichten

Groetjes uit Staden 11.08.2015

Saneringswerken van de begraafplaats in Staden gestart

Gisteren gingen de saneringswerken op de begraafplaats van Staden van start. Het gemeentebestuur koos er voor de saneringswerken uit te voeren om meer ruimte te kunnen voorzien op de begraafplaats. Daardoor zou tegemoet gekomen worden aan de groeiende vraag naar nieuwe graven binnen de bestaande begraafplaats.

Toegankelijkheid

De begraafplaats zal door de werkzaamheden voor het publiek dagelijks afgesloten zijn van 7 tot 18 uur. Buiten die uren en in het weekend blijft de begraafplaats wel toegankelijk. Vermoedelijk zullen de saneringswerken half september afgerond zijn. Het spreekt uiteraard voor zich dat de werken in alle discretie en met het grootste respect voor allen uitgevoerd worden.

Wat na september?

In een volgende fase van project ‘Maxigreen’, waar de saneringswerken een onderdeel van uitmaken, wordt een nieuwe toegangsweg en afscheidsruimte op de begraafplaats van Staden voorzien. Het doel van het totaalproject is een nieuwe toegang te creëren met meer ruimtelijke kwaliteit. De komende jaren investeert het gemeentebestuur verder in project ‘Maxigreen’.

Meer informatie

Wie meer informatie wenst te bekomen, kan terecht bij het gemeentebesuur, sector Wonen & Omgeving en vragen naar dhr. Jeroen Vermeersch. Telefonisch is hij te bereiken op 051 70 82 01, per mail via ruimte@staden.be.